Alla inlägg under september 2013

Av rottweilers - 13 september 2013 18:08

Äntligen är det slut på veckan. Jag älskar vanligtvis mitt jobb, men det har varit långa dagar då jag har dragits med en förkylning och haft lite ont i ryggen. Ikväll blir det soffan för min del och förbereda mig mentalt inför morgondagens tävling. Jag har så dåliga nerver för sånt dom har med prestation att göra. "Tänk om jag går vänster när dom säger höger" osv. Hemi är fortfarande skendräktig, det brukar ta tid innan det går över. Jag hoppas att det går bra trots att hon tappar koncentrationen en aning. Nej, nu blir det middag och sen lite godis :)

Av rottweilers - 12 september 2013 11:27

Jag som många andra blir nog rätt skakade av nyheten som idag står i Aftonbladet. Jag tycker givetvis synd om alla hundbitna människor. Jag satt precis och sökte lite på Aftonbladets hemsida. Första sökningen blev endast rottweiler. Där kommer det upp massa om attacker som denna rasen har åstadkommit. Trist tycker jag, att man målar ut vissa raser som aggressiva och hemska. Sen sökte jag endast på attacker, där kom det också upp väldigt många artiklar. Skillnaden var att den större procenten av dessa stod det ingen hundras. Jag gissar då på att det inte har varit en rottweiler eller amstaff som har attackerat, artikeln blir nog inte lika intressant om det typ står "pudel bet kvinna blodig" - utan istället står det "hund bet kvinna blodig" (hittade ingen artikel med just den rubriken, det är bara ett exempel). I och med att jag är en äkta rottweiler-lover så vill jag försvara rasen, med all respekt för dom bitna. Jag tror stenhårt på att avel och hundhantering avgör hur hunden blir som vuxen, oavsett ras!!! Kan man ingen om avel, låt då bli. Många som inte har en verksamhet ser pengar och det kan bli väldigt fel. Jag såg artikel från attacken i Göteborg, där dom har intervjuat en från SKK. där står det att de flesta hundarna som har attackerat går under de 20% av oreggade hundar, dvs jbv och SKK. Kan du inget om hundhantering, lär dig först eller låt bli. Man får heller aldrig glömma att det kan finnas andra faktorer till agrissivitet, som tex sjukdom. En gång på klubben var det en schäfer som högg en instruktör, tappade bettet och högg igen. Det blev inga svåra skador, utan mest ytliga sår. Det visade sig efter en ögonlysning att den hade en tumör i hjärnan som orsakade att hunden inte mådde bra. Var noggrann när du väljer din hund och vart den kommer ifrån. fördelen med kennlar är att hundarna har stamtavla. Man kan gå in i hundregistret och kolla tidigare avkommor, föräldrar, ja hela ledet bakåt. Ta reda på vad hunden egentligen har för användningsområden och snälla, gå inte efter utseendet.

Av rottweilers - 9 september 2013 18:58

Det har varit jättefint väder idag, och då passade vi på att åka ut till klubben och träna. Vi brukar värma upp med att hon får söka sin boll, hon blir så taggad av den. På lördag är det tävling igen. Vi startar i klass ett och hoppas på över 160 poäng så att vi får ännu ett förstapris, och är i så fall bara en tävling ifrån LP1 (om allt går bra). Det är ganska få anmälda, så har vi tur så kanske vi kniper 1a plats också. Förra tävlingen var vi 2,5 poäng från vinst. Hemi har dock en dagsform, vill hon inte så hoppas jag att vi iaf får en trevlig dag. Nej nu ska jag gömma nerverna ett dag, det är trots allt några dagar kvar :)

Av rottweilers - 8 september 2013 11:06

... gjorde jag via mobilen. Ser att texterna inte har följt med till rätt bild. Så det får vara som det är :)

Av rottweilers - 8 september 2013 10:48

Nu är jag hemma från en fantastisk resa. Vi landade i Berlin och åkte sedan buss till Wolfsburg för att sova där första natten. När vi vaknade åkte vi till Autostadt - Volkswagen museum. Det var riktigt fränt. Området var ungefär lika stort som Östersunds stadskärna. Varje märke hade ett eget hus - VW, Skoda, Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini och Porsche.
Efter lunchen åkte vi vidare till Volkswagens fabrik. Där fick vi en rundtur på ca 1,5 timme - 4 km, vilket är ca 1%. Fabrikenens takyta är lika stort som Monaco, man förstår att det är världens största bilfabrik.
När vi var klara där åkte vi tillbaka till Berlin för att äta middag och sova sista natten. Tyskarna äter mycket gris, det vände sig lite i magen när maten kom in, men det var jättegott. Vi drack en del öl och hade roligt tillsammans, jag har nog skrattat så det räcker för resten av året. Sista dagen var det en sightseeing i Berlin. Ja det var en kanonresa!

Autostadt

Bugatti

Middagen med bland annat grisknä

Berlinporten

Berlinmuren

[Bild]

Leveranstornen i autostadt. Där får vem som helst, från vilket land som helst komma och hämta ut sin nya vw. Jag kan tex köpa en bil i Sverige och säga att jag vill hämta den här.

[Bild]

Inuti ena tornet. Räknade vi rätt så är det 600 bilar i varje torn.

Av rottweilers - 4 september 2013 16:22

Ja, den här dagen känns som ett mirakel. Det är varmare än 15 grader och solen skiner, och givetvis så han man jobbat bara därför. Slutade lite tidigare, hämtade hunden och for till djursjukhuset. Idag var det vaccinations-dags för sälen - hunden.
(Hon brukar se ut som en säl när hon har lyckats sno åt sig lite för mycket mat)
Jag har även anmält oss till en kurs om tävlingslydnad. Jag kan tycka att det är bra att vara med på sånt, att ha någon som petar en lite i sidan. Det är så lätt att bli "hemmablind" i sin träning, allt börjar gå på rutin istället för att komma på bra alternativ. Sedan vill jag ju givetvis bli en bättre förare.
I morgon åker jag till Tyskland med jobbet, det kommer bli hur roligt som helst.

Av rottweilers - 3 september 2013 20:53

Idag var vi på klubben igen. Körde igenom momenten för ettan igen. Nästa tävling är ganska snart, men kommer inte göra samma misstag som förra gången - vrålträna. Träffade på en tjej som har en schäfer, dessa hundar är ganska intresserade av föremål, vilket min hund inte är. Speciellt när det gäller apportbocken. Fick ett jättebra tips när man t.ex kampar. När hunden släpper föremålet den kampar med, så låter du den inte ta omtag. Utan dra kamprullen eller var du använder mot dig och rotera, så hunden lär sig att den inte får den tillbaka om den släpper taget. Tanken är att hunden ska få ett "sug" och söka sig till föremålet. Låt hunden få kampa igen när den har fått arbeta lite för att komma åt den. Nu kanske folk redan gör så, men för mig blev det en uppenbarelse som min jun verkligen tyckte var jättekul. Vi kör nog på detta ett tag, så kanske man tillslut kan smyga in apporten :)

Ovido - Quiz & Flashcards